Apparatuur // Castle Stones Recuperatievloeren

Castle Stones Recuperatievloeren

Castle Stones zijn handgemaakte replica's van originele stenen uit historische Vlaamse en Franse landhuizen, kastelen en kerken. Deze reproducties worden gemaakt van cement, marmerpoeder en kleurpigmenten. De stenen worden gegoten, geperst en krijgen vervolgens hun historische uitstraling door een bijzondere innovatieve nabewerking.

Castle Stones zijn ongevoelig voor licht, slijtvast, kennen een hoge belastbaarheid en zijn geschikt voor vloerverwarming en vochtige ruimtes. Tevens kunnen ze als wand- en/of gevelbekleding worden toegepast, zowel binnen als buiten. Deze uit gemalen marmer geperste tegels zijn door en door gekleurd, zijn slechts 8 mm dik en hebben een authentieke structuur die overeenkomt met de rustieke charme van toen.

De stenen zijn eenvoudig te leggen, zeer onderhoudsvriendelijk en uniek in formaat (van extreem groot, tot verfijnd klein).

De Castle Stones vloeren zijn leverbaar in drie modellen (Loft, Dalle en Bricks) én elk in 8 kleurencombinaties: Evening Shadow, Old Grey, Brown Grey, Morning Mist, Sand Grey, Warm Dessert, Terra Light en Mix.

Modellen

Castle Stones model Loft

Castle Stones model Loft

Het model Loft bestaat voornamelijk uit grotere stenen tot maximaal 123 cm. Ze zijn met de hand gebrand en gehamerd, waardoor ze een strakke, maar oude uitstraling hebben.

De collectie omvat meer dan 20 verschillende oppervlaktestructuren die in diverse formaten verkrijgbaar zijn. Om een authentieke en unieke uitstraling te bereiken, worden deze stenen meestal in wildverband gelegd.

Castle Stones model Dalle

Castle Stones model Dalle

De Castle Stones Dallen is een stenenserie met een robuust en authentiek karakter. Omdat de stenen vroeger niet exact op maat gemaakt werden, bestaat er een enorme verscheidenheid aan maten.

In de collectie zitten nu 130 verschillende vormen en maten, welke variëren van 28x31 cm tot 90x132 cm. De Dallen worden in wildverband gelegd.

Castle Stones model Bricks

Castle Stones model Bricks

De serie Castle Stones Bricks is gebaseerd op oude Engelse en Hollandse gebakken steentjes, waaltjes. Vroeger werden deze gemaakt van klei en daardoor was men beperkt tot de kleuren rood en geel. Dankzij innovatieve materialen worden deze stenen nu geproduceerd met dezelfde uitstraling, in hedendaagse kleuren.

De maten van de Bricks variëren van 4,5 x 12 cm tot 4 x 15 cm.